Friday, October 02, 2009

Mini Rumah Terbuka Raya


ayam carik



bahan tabur (daun bawang, tauge, sawi dan suun)




mee celur




nasi impit


koew teow goreng



Hari Selasa bersamaan 29hb September 2009 aku adakan mini rumah terbuka sempena raya kat rumah sewa aku. Mulanya aku tak ada la berhajat nak buat pun tapi disebabkan kawan-kawan adik aku nak datang, aku gagahkan juga la memasak beberapa jenis hidangan

Aku masak yang sempoi-sempoi aje. Dah namapun rumah bujang kan, kelengkapan dapur tak berapa nak lengkap. Lagipun hari tu aku bekerja, nak amik half day kesian pulak dengan office mate aku yang tak cukup kakitangan hari tu. Jemputan dijangka sampai jam sembilan malam. Aku habis kerja jam 5.30 petang kemudian singgah beli ayam sekejap. Kira-kira jam 6.30 petang baru sampai rumah. Terus siapkan juadah. Gotong-royong dengan dua orang adik.

Kawan-kawan aku sorangpun tak ada yang datang. Yang datang cuma la kawan-kawan adik aku. Tak apalah, asalkan juadah yang terhidang tu dimakan. Juadah yang aku sediakan hari tu adalah soto ayam bersama mee dan nasi impit, koew teow goreng, sosej, nugget, air sunquick dan air laici bernata de coco.

Ada juga cadangan nak buat kuah kacang dan spageti tapi tak berkesempatan. Itupun tak menang tangan aku nak masak.Insyaallah lain tahun kalau ada rezeki lebih aku buat rumah terbuka, aku cadang nak buat laksa dan nak pelbagaikan sikit hidangan.

2 comments:

Anonymous said...

wowowowoww...x ajak pon eh?...huhuhuhu...neway selamat hari raya maaf zahir batin...

adrin_malina said...

selamat hari raya anon. tak buat besar pun, kawan² adik je yang datang lima nam orang.

.