Tuesday, March 02, 2010

Miss Call

Hari ni dah berapa kali aku call kat satu nombor ni tapi langsung tak berjawab. Yang aku asyik dengar cuma suara pompuan je. Please tyr later aje kejenya. Letih aku.

Aku tak tahu la kenapa. Perasaan aku ataupun memang hakikatnya ini yang berlaku. Aku rasa makin jauh... jauh dan semakin jauh. Aku rasa diri aku ni tak penting pada orang. Perasaan aku tak penting. Sedih ke... terluka ke... tak perlu untuk dikisahkan.

Semakin hari aku bukan semakin muda. Semakin hari usia aku semakin bertambah. Semakin tua. Aku bukan tak boleh sabar. Aku bukan ada orang lain yang menunggu. Hati aku setia. Aku cuma mengharap pada seorang yang telah aku serahkan seluruh jiwa aku. Tapi jangan la buat seolah aku ni tak berharga.. tak bermakna.

Aku akur bila terpaksa menjauhkan diri dari kawan-kawan kerana aku sesungguhnya memang sayangkan dia dan sebolehnya aku nak dia bahagia dan redha dengan aku. Aku juga selalu terasa terabai dan cemburu bila keperluan orang lain yang didulukan. Tapi aku selalu usir perasaan tu jauh dari hati aku.

Aku selalu mendengar dia bercerita tentang orang lain... tentang orang yang dulu pernah berkongsi hidup dengannya.... tentang hubungannya yang masih wujud dengan orang itu malahan masih berbaik. Aku seorang perempuan. Sekuat manapun seorang perempuan itu, hatinya pasti terguris kalau insan yang disayanginya bercerita tentang perempuan lain yang terlebih dulu hadir dalam hidupnya.

Aku perlukan teman untuk bersama aku menghadapi segala cabaran dan dugaan hidup. Mengharungi liku kehidupan yang penuh duri dan ranjau. Memberi dorongan ketika aku merungkai masalah dan kemelut yang melanda. Aku perlukan semangat dari orang yang aku sayang untuk aku terus tabah meneruskan perjalanan.

Mungkin dah nasib aku agaknya. Entah apalah kesilapan yang telah aku buat agaknya hingga aku terpaksa menghadapi kehidupan yang penuh berliku sebegini....

Muka Buku

Facebook pun mendatangkan masalah.... Tambah pening kepala aku. Tak cukup lagi dengan masalah kewangan aku ni... masalah dalaman rumah aku lagi...

Aku rasa aku kena jauhkan diri dari facebook. Aku kena tahan diri aku dari masuk facebook. Mungkin aku kena buang kawan-kawan.... asingkan diri... hidup sorang macam alien yang kena tangkap sebab menceroboh bumi kemudian diletak dalam tempat pengasingan untuk dibuat ujikaji.

Pagi tadi dada aku sakit tiba-tiba. Sakit yang teramat sangat. Aku cuba luruskan badan... aku baca selawat nabi banyak² namun sakit bertambah menyucuk. Terasa hingga tembus ke belakang. Ikhtiar tu kurang berjaya, dada aku masih tetap sakit malahan bertambah sakit. Aku bangun, selawat lagi dan aku minum air suam yang sentiasa ada di sebelah aku tak kira waktu tidur mahupun berjaga. Alhamdulillah... hilang sakitnya.

Entah kenapa agaknya. Entah apa puncanya. Mungkin sebab aku tak cukup tidur agaknya. Atau aku tersalah baring hingga mengganggu proses penyedutan oksigen masuk ke paru-paru aku. Atau mungkin betul seperti apa yang pak imam tu perkatakan pada mak aku tentang tuju² angin yang ditujukan khas buat sekeluarga aku.
.