Thursday, April 08, 2010

Update


Sudah agak lama aku tak update blog ni. Dah bersawang dah pun. Walaupun hampir setiap hari aku melawat ke sini. Bukan taknak update tetapi tak tahu nak tulis apa.

Hurm.. Cerita ni sebenarnya dah basi tapi aku tetap nak berkongsi juga di sini. Sebenarnya aku sedang bercuti sakit sejak satu April hingga sembilan April. Esok, aku akan ke hospital sekali lagi untuk follow up check.

Aku menjalani sedikit pembedahan kecil pada pergelangan tangan kanan aku. Keloid yang tumbuh di situ akibat kemalangan sewaktu aku di tempat kerja di sebuah kilang dahulu sudah mula sakit dan berdenyut. Disebabkan kesakitan yang selalu aku alami itulah, aku mengambil keputusan untuk menjalani pembedahan membuang keloid itu.

Selepas selesai pembedahan, doktor telah meletakkan simen di bahagian bawah lengan aku untuk mengelakkan jahitan luka akan terbuka jika aku menggerakkan tangan. Rasa tak selesa dengan keadaan itu. Apatah lagi luka pembedahan terbalut kemas. Langsung tiada pengudaraan. Tangan juga sentiasa berasa kebas.

Tak sabar nak buka simen esok. Sudah agak lama tak rasa mandi yang sebenar-benarnya mandi. Susah betul rasanya hidup dengan sebelah tangan. Ini pun aku gunakan juga jari-jari tangan kanan ini untuk menaip walaupun rasa sakit berdenyut.

Esok juga ada exam financial accounting sebelah petang. Harap dapat jawab dengan baik esok. Amat berharap juga simen ni akan dibuka esok. Kalau tidak susah la nak jawab soalan. Aku bukannya kidal. Sangat susah.
.