Tuesday, March 23, 2010

Kacau....

Tubuh rasa lemah, mata panas, muka pijar, hidung dan tekak rasa perit. Selsema sudah mula menunjukkan dirinya berjaya menguasai fungsi tubuh aku. Aku rasa seperti hampir rebah, tidak berdaya hendak melakukan apa-apa kerja. Kepala aku sudah mula hendak mogok bila mana kini aku sedang mengalami kesakitan yang bakal menjadi lebih teruk.

Ku letakkan belakang tangan di dahi, terasa sedikit membahang. Mungkinkah aku akan demam? Aku berharap aku tidak mendapat penyakit itu. Aku harus kuat. Aku perlukan upaya aku untuk terus menyiapkan tugasan dan sedikit latihan sebelum menjalani pembedahan kecil pada bahagian tangan kananku.

Malam ini kalau terdaya, aku bercadang hendak menyiapkan tugasanku. Esok hari terakhir untuk menyerahkannya kepada tutor yang membimbingku untuk sems ini. Aku akan cuba bertahan selagi terdaya kali ini.

Mata terasa semakin panas untuk berlamaan celik. Mungkin perlu aku rehatkan seketika tubuhku ini. Menikmati makan malam yang simple sendirian sebelum memanjakan tubuh dengan ubatan yang dibekalkan oleh doktor siang tadi.

Aku berhenti dulu setakat ini. Akan aku teruskan celoteh di sini jika diizinkan Allah.
.