Tuesday, April 28, 2009

Balik kampung....

Jumaat lepas aku balik ke kampung bersama abah dan seorang adikku. Lebih kurang jam 3 petang aku bertolak dari Klang ke kampung. Balik kali ini aku melalui jalan lebuhraya persekutuan dan masuk ikut Tol Sungai Besi. Sorang dari adik aku yang sedang menduduki peperiksaan akhir di UKM nak balik sekali so aku pun ikut la jalan tu untuk ke sana pick up dia.

Kebiasaannya kalau balik kampung aku akan melalui Elite Highway masuk Tol Bukit Raja dan keluar di Tol Seremban ataupun Tol Senawang. Duit tol lebih kurang RM11 ke RM12.50. Kalau terpaksa mengambil adik aku di UKM, bertambah la duit tol lagi. Kali ni aku ajak abah ikut jalan KL, masuk ikut Tol Sungai Besi dan keluar di Tol Bangi. Kemudian masuk semula Tol Bangi dan keluar di Tol Seremban. Nyata duit tol yang perlu dibayar adalah lebih rendah dari mengikut Tol Bukit Raja.

Aku bukannya apa. Kalau boleh nak kurangkan perbelanjaan tu, nak kurangkan duit tol, almaklum la, adik aku balik saja je, tak menyumbang langsung duit minyak atau tol. Ye la kan, tambang dia ke UKM pun aku yang kena support, macam mana la dia nak share perbelanjaan kan.

Ada la sikit gambar aku snap waktu dalam perjalanan balik tu. Tapi rasa malas pulak nak upload. Nanti-nanti la, bila senang aku upload kat sini. Dan rasanya nanti la aku sambung entri ni, kepala rasa sakit pulak. Cerita yang aku cuba tulis tu pun hanya dapat disiapkan 4 mukasurat saja hari ni.Itupun tunggang langgang ayatnya. Hehehe... almaklum la budak baru belajar.
.