Tuesday, February 03, 2009

Cek Ganti Dah Siap!!!!!

Jumaat lepas aku terima panggilan dari EPF Putrajaya, pemberitahuan yang cek bagi bagi cek tamat tempoh aku tuari dah siap dan boleh dicollect kat EPF Klang. So, semalam aku yang bercuti sempena Hari Wilayah (walaupun aku keje kat Klang) pi ler ke pejabat EPF kat bangunan MAIS.

Kalau ikutkan hati malas aku nak pi semalam sebab malam sebelumnya tu aku tak tidur. Penat buat assigment dan rehatkan minda dengan main game kat forum harmoni. Hehehe... Biasa la aku, kalau dah start main game Parasites tu memang aku lupa waktu.




Ini ler cek tu, dibayar kepada UNITEM, Universiti Terbuka Malaysia. Dah habis dah simpanan akaun II aku tu aku keluarkan untuk naiktaraf pendidikan aku ni. Mana tahan setakat SPM je, gaji kecik sangat. Tak cukup untuk perbelanjaan aku yang bertanggungjawab besar ni.




Kalau ler jumlah tu leh masuk poket aku.... Hehehe.... Walaupun jumlahnya tak banyak tapi macam² perkara buleh aku buat dengan jumlah tu. Leh ler aku settlekan hutang bil tipon + streamyx yg agak besar jumlahnya ni. Leh bayar bil api dan air. Leh bayar bil Astro.

Kawan aku kata buleh withdraw sikit dari jumlah tu.. tapi urusan kena buat dengan OUM ler. Takde masa la nak pegi sana. KL tu... kalau dari LRT PWTC tu dekat sangat ngan OUM, takyah aku susah payah naik teksi atau jalan kaki ke sana, mau rajin aku berulang ke sana. Ini tak.... nak menunggu teksi kat The Mall tu tuk ke OUM punya la payah. Pastu nak kuar dari OUM tu dah tentu² nak kena jalan kaki. Huhu...

Tapi cek ni nak kena gak bagi ke OUM secepat mungkin ni. Aritu aku register, amik modul sumer guna warranty borang EPF je. Kalau lelambat aku hantar cek ni takut pulak jadik cam tuari, sampai tamat tempoh. Ekeke...

Nak apply cuti ke tak hari Jumaat ni...? Hurm... Nanti ler kena tanya kawan dulu prosedur nak withdraw duit sikit dari OUM tu. Tapi segan ler pulak ngan kawan tu. Lagipun sayang pulak ngan cuti yg sikit je jumlahnya tuk setahun tu.

16 dan 17hb Februari ni aku kena pi course 2 hari kat KL. Kat Coronade Hotel. Cam tahun lepas course 3 hari kat Coronade tu jugak. Penat ler ulang alik dari Klang ke KL. Dah ler komuter penuh sesak ngan orang nak pi balik keje. Huhu...

4 comments:

alif-mikail said...

3K?

3k?

3K?

pitam pitam..

sayangku said...

loh... semalam pun saya ke klang atas urusan DiRaja... kat Maybank jalan taiping/Nenas...

adrin_malina said...

ler... awat tak calling2....

sayangku said...

email lar saya hp no...

.