Thursday, February 14, 2008


Ini la sudut ruang kerjaku kat opis. Aku setakat kerani kaunter je. Tapi jangan terkejut kerana kat meja aku ada dua komputer yang disediakan untuk aku menjalankan tugasku. Satu komputer digunakan untuk browse web Bursa Malaysia. Kat komputer yang ni aku takde install atau download apa2 pun. Komputer yang ni aku biar clean.

Komputer yang satu lagi tu la aku gunakan untuk buat pembayaran kalau ada client buka akaun ataupun transfer share. Dan kat komputer tu jugak la aku melayari web harmoni, oum dan segala jenis web yang aku teringin nak jengah. Dan komputer ni jugak la yang dah dua kali kena overhaul. Ekeke... Asyik rosak je hard disknya aku kejekan.

Semalam komputer ni lebih sepuluh kali padam sendiri la, hang la. Bengang aku. Terganggu keje2 aku. Hari ni nasib baik la cuma sekali je dia buat hal. Dapat la aku jalankan tugas aku dengan lebih lancar dan dapat jugak la aku berforum dengan tenang.

Dorang kata nak tukar komputer ni ke jenis yang lebih canggih. Bahagian belakang dah tukar dah. Cuma kaunter je yang dorang belum boleh buat. Entah la... kata bebudak IT ada benda yg dorang takleh nak settlekan lagi untuk bahagian kaunter.

Tak sabar aku nak tukar komputer baru. Aku tengok menarik la kat bahagian belakang. CPU siap ada built in speaker, ada cd writer. Yang kat aku sekarang ni fesyen lama punya. Jangankan cd writer, cd je pun takde. Menarik tu kalau dapat yang baru. Boleh la aku intall downloader youtube dan boleh la aku copy ke cd.

Buku dan calculator tu pulak tak termasuk dalam keje aku. Ekeke... Itu aku buat keje sendiri. Aku berani bukak buku study kat opis waktu keje sebab manager aku dah bagi green light kat aku. Bagus kan manager aku. Dia yang kata kat aku.. "kalau takde keje, you boleh buat keje sekolah you kat sini". Ekeke...

0 comments:

.