Saturday, March 20, 2010

Operate Dan Exam

Selangor Medical Centre atau lebih dikenali sebagai Selangor Specialist Hospital Sdn Bhd telah aku jejaki sekali lagi pagi tadi. Berjumpa dengan Dr. Dillion untuk mengenalpasti boleh atau tidak dilakukan apa-apa kepada kelloid yang sudah semakin kerap sakit yang melekap kemas di pergelangan tangan kanan aku ni. Setelah diperiksa tadi, doktor nak jalankan  pembedahan kecil membuang kelloid ni. So, selepas berbincang, aku akan dioperate pada 1 April nanti. Beberapa hari sebelum final exam.

Doktor kata tadi sakitnya sekejap aje so nanti aku boleh hadapi exam dengan tenang. Harap-haraplah kan. Tangan ni nak guna lama. Nak berkarya pun memerlukan tangan untuk menaip idea yang terlintas di fikiran. Harap-harap juga selepas pembedahan tu nanti, pergelangan tangan kanan ni tak sakit lagi.

Abah kata nak balik kampung hari ni. Ah! Duit pulak takde nak bagi. Belum gaji lagi. Dua hari ni aku nak guna untuk selesaikan assignment aku yang masih belum siap. Kalau dah dapat gaji maunya aku ke pesta buku esok. Hehehe...

Sebelum dioperate, aku kena luangkan banyak masa tu untuk mengadap buku ni. Banyak nak kena baca walaupun dua subjek soalan pelbagai pilihan.

0 comments:

.