Thursday, March 18, 2010

Dateline....

I think today was my boring day. Hahaha.... Grammar tunggang langgang lagi mahu menulis dalam english. inilah dia bodoh tak boleh diajar, bijak tak boleh diikut.

Sesungguhnya hari aku memang betul-betul terasa keboringan yang teramat sangat. Walaupun telah aku cuba menghilangkan kebosanan itu dengan makan dan mendengar lagu-lagu jiwang karat, namun kebosanan itu tetap juga melingkari hidup aku hari ini.

Dari senja tadi aku menghadap notebookku yang comel ini namun tiada sepatah perkataan mahupun sepotong ayat yang dapat aku tuliskan dalam koleksi novel aku yang sedang dalam pembikinan. Entah ke mana idea aku menghilang. Entah ke mana semangat menulis aku terbang.

Mungkin aku patut lelapkan mata barang seketika agar aku dapat menjana semula tenaga dan idea. Okay la, aku ikut la saranan aku sendiri tadi. Aku tidur sekarang. Sama seperti otai. Tidur dulu, berjaga kemudian untuk menyambung tugas-tugas penulisan. Cuma yang berbezanya otai menulis ada dateline tapi aku tak pernah ada dateline. Dan disebabkan tiada dateline la tulisan aku tak siap-siap sampai sekarang. Mungkin jika otai memberikan aku dateline, karya aku mungkin akan siap on time. Mungkin je la. Huhu...

0 comments:

.