Thursday, January 15, 2009

Nasi Lemak Kelapa Kampung














Hehehe.... nak kasi kawan² yang jengah blog ni gumuk² tengok gambar makanan. Nasik lemak tu guna santan dr kelapa kampung kiriman mak aku. Ada sebijik lagi kat rumah tu. Adik aku dah order masak lemak putih kobis pulak. Nanti nak kena masak ler tu. Agaknya tunggu cuti ler pulak kot. Sambal ikan bilis tu adik aku yang siapkan bahan²nya. Punya la banyak bawang sampai terlebih dari ikan bilis. Hehehe...

Aku sendiri pun dah berkali ganda gumuk dari dulu. Itu disebabkan aku suka masak dan makan. Apa teragak je aku cuba ler masak, pastu makan aku belasah la tak kira time. kul 3 pagi pun steady je pi belasah nasik. Ahaks

Dari dulu tak reti nak jaga badan.... Tak buat senaman.... Makan main belasah je tak kira la banyak karbohidrat ke.. Banyak kalori ke... Banyak kolesterol ke... Yang penting perut kenyang terisi. La ni dah gumuk... Payah nak turun balik. Huhu....

Dan bila dah gumuk... Automatik selera makan bertambah... Makan dari dulu setengah pinggan dah kenyang kini tak cukup kuantiti yg sebegitu. Amik nasik sepinggan penuh tu rasa biasa je... belum lagi masuk tahap kenyang sampai sendawa 3 4 kali.

Bila dah gumuk ni... Badan rasa berat.... Sakit sini sana. Kalau dah duduk... Bila nak bangun semula sikit punya payah. Kalau berjalan.. Kata ler pi pusing² Masjid India tu sekejap... Tumit dan pergelangan kaki musti ler sakit. Agaknya kaki tak tertampung berat badan. Ekeke....

Nak menguruskan badan ni balik... Huhu... Payah ler nak cakap. Niat di hati nak pi gym kat opis ni.. free je guna kemudahan tp malasnya yang lebih. Kekadang da siap² bawak baju dari rumah pun malas nak pi. Cukup time balik 5.30 ptg terus je balik. Takde pulak rajin nak masuk gym tu. Huhu...

Tak apa la... Nanti² bila rajin aku pi la bersenam. Nak kurus tu payah ler tp nakkan sihat tu je la. Biar badan tak sakit sini sana. Insyaallah...

3 comments:

alif-mikail said...

sedapppppppnye... perut lapar ni..

aKu..DiA...kAmU said...

Sudah2! Berenti dari menayangkan gambar2 makanan ni!!! Teman x tahan menahan liur...huhuhuhuuu...ajak ler teman makan bersama2!

adrin_malina said...

hehehe.... rileks... jom ler makan sama...

.